Wij staan voor vers, duurzaam en kwaliteit

Wij willen graag een eerlijke en duurzame vishandel zijn. Dat wil zeggen dat we van al onze producten weten waar ze vandaan komen en of ze op een verantwoorde manier gevangen of gekweekt zijn. Vissoorten waarvan we weten dat ze niet eerlijk en duurzaam zijn, blijven we af.

Verreweg de meeste vissoorten die wij verkopen komen uit de Noordzee, gevangen door Nederlandse of Deense vissers.

Dit geldt voor onze tong, schol, kabeljauw, wijting, griet, tarbot, wilde zeebaars, poon, pieterman, zeeduivel, zeewolf, heilbot, schelvis, makreel en natuurlijk voor onze haring. Voor onze kibbeling bakken we Alaska pollak uit de Noordelijke Ijszee. Onze lekkerbekken bakken we van heek, een witvis uit de Atlantische Oceaan. De gekweekte vis die wij verkopen zijn:

Zalm

Gekweekt in de fjorden van Noorwegen

Zeebaars en Dorade

Gekweekt  in de Middellandse Zee

Paling

Gekweekt in Ierland en Nederland


Onze Hollandse garnalen worden gevangen in de Noordzee en gepeld in Nederland. De andere soorten garnalen worden gekweekt in Zuid-Oost Azi√ę

Verantwoorde visserij

Onze mosselen komen uit Zeeland en onze oesters uit West Frankrijk. De tonijn die we verkopen wordt lijngevangen in de Indische Oceaan.

Wij proberen ons zo goed mogelijk te informeren of deze visserij op een verantwoorde manier gedaan wordt en zullen maatregelen nemen als dit niet zo is.

Het is ons doel om een eerlijke en duurzame vishandel te zijn en te blijven, zodat onze volgende generaties ook van al het heerlijke dat de zee ons geeft kan blijven genieten!

Kom gezellig bij ons langs om een visje te halen